Globalna Palbox w Palworld pozwala graczom na transfer Palów między serwerami, korzystając z globalnego, opartego na chmurze systemu przechowywania Palów w Palworld. W tym przewodniku nauczysz się, jak włączyć globalny import i eksport Palbox na swoim serwerze Palworld w ZAP-Hosting, edytując ręcznie odpowiedni plik konfiguracyjny.
Po otwarciu PalWorldSettings.ini znajdź opcje serwera i dostosuj wpisy dotyczące Globalnej Palbox.
Poniższe ustawienia kontrolują działanie Globalnej Palbox:
| Klucz konfiguracyjny | Wartość | Funkcja |
|---|---|---|
bAllowGlobalPalboxImport | True lub False | Pozwala graczom importować Pals z Globalnej Palbox |
bAllowGlobalPalboxExport | True lub False | Pozwala graczom eksportować Pals do Globalnej Palbox |
Według aktualnych źródeł zewnętrznych, bAllowGlobalPalboxImport domyślnie ustawione jest na False, a bAllowGlobalPalboxExport na True. Jeśli Twoje pliki już zawierają te wartości, zmień je tylko w razie potrzeby.
Aby w pełni aktywować transfer Palów między serwerami, ustaw oba klucze na True.
bAllowGlobalPalboxImport=True
bAllowGlobalPalboxExport=True
Jeśli opcje już istnieją w pliku, zastąp ich wartości. Jeśli nie, dodaj je w sekcji ustawień serwera w PalWorldSettings.ini.
Zachowaj składnię Pliki konfiguracyjne Palworld są wrażliwe na formatowanie. Zmieniaj tylko wymagane wartości i nie usuwaj przecinków, nawiasów ani innych wpisów, jeśli te opcje są częścią większej linii ustawień.
Po zmianie ustawień Globalnej Palbox musisz zrestartować serwer Palworld, aby nowa konfiguracja została załadowana.
Zrestartuj serwer przez panel zarządzania po zapisaniu pliku.
| Akcja | Wymagane |
|---|---|
Zapisz PalWorldSettings.ini | Tak |
| Zrestartuj serwer | Tak |
| Wykonaj dodatkowe polecenia konsoli | Nie |
Po edycji pliku nie są potrzebne żadne dodatkowe polecenia. Normalny restart serwera wystarczy, aby aktywować nowe ustawienia Globalnej Palbox.
Przetestuj funkcję w grze Po restarcie zaloguj się na serwer i sprawdź, czy gracze mogą importować i eksportować Pals przez Globalną Palbox. To najprostszy sposób, aby potwierdzić, że ustawienia zostały poprawnie zastosowane.
